שילבתי בתבשיל גם פולי פסטה מיובשים שהוסיפו מרקם חדש וכיפי.
למתכון לפולי פסטה לחצו כאן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות דג
לתבשיל מנגולד
אופן ההכנה
מכינים קציצות ומממלאים גזעי מנגולד
1
קוצצים ארוגולה, בצל, שום וקישוא במעבד מזון ב־2־3 פולסים לתערובת אחידה.
2
מערבבים דג עם קליפת לימון, מלח, פלפל שחור, זרעי כוסברה ותערובת הירקות ומעבירים למקרר ל־15 דקות מנוחה (כך הקציצות לא יתפרקו בהמשך).
3
מפרידים מנגולד לגזעים ועלים, חותכים את הגזעים למקטעים באורך 5 ס"מ (את העלים הירוקים שומרים לרוטב). ממלאים כל גזע מנגולד בתערובת הדג, נותנים למלית ליצור ״כרס״ קטנה מעל הגזע וסוגרים בגזע נוסף ליצירת "כריך" - לא חייבים למלא כך את כל הגזעים - חלקם יכולים להיכנס לרוטב. עם חלק מהתערובת ממלאים את גזעי המנגולד ומחלק מכינים קציצות, מטגנים לסגירה 2 דקות מכל צד ושומרים בצד לבישול ברוטב.
4
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וצורבים את גזעי המנגולד הממולאים 2 דקות מכל צד.
מכינים רוטב
5
יוצקים מים רותחים על זיתים, שוטפים ומסננים. קוצצים את גזעי המנגולד בהם לא השתמשנו למילוי.
6
מחממים סיר רחב, יוצקים 5 כפות שמן זית, מטגנים את גזעי המנגולד שקצצנו, שום, מלח, פלפל, פפריקה גרוסה, צ'ילי וזיתים, מטגנים 5 דקות, מוסיפים עלי מנגולד קצוצים ומערבבים. מבשלים 15 ־ 20 דקות על אש בינונית ומוסיפים כוס מים.
7
מחממים תנור ל־200 מעלות, מניחים את גזעי המנגולד הממולאים בתוך הרוטב, מוסיפים קציצות דג (אם יש) ופולי פסטה מיובשת (ראו מתכון למעלה) ומבשלים 12 דקות. מעבירים לתנור לעוד 10 דקות ללא מכסה.