מתכון

תבשיל עוף עם אורז ולוביה

ינואר 2020
2 דירוגים
תבשיל עוף עם אורז ולוביה של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון
תבשיל עוף עם אורז ולוביה של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון

הלוביה והאורז מתבשלים באיטיות עם עוף, עד שהוא הופך רך כחמאה וטעמיו נספגים בתבשיל

עינת: "עבורי זהו המתכון המיוחד ביותר בספר לא מפני שהוא מורכב או טעים יותר מאחרים, אלא כי הוא משקף את היחסים המשתנים שלי עם אמי – כעס, מרד, קבלה ולבסוף – אהבה." דמותה של אמא עוברת כחוט השני בספר – פעם כבלבוסטע קשוחה שלא מרשה לעינת הילדה לצאת לשחק עם חברים כי צריך למרק את הרצפה לפני כניסת השבת ופעם כמי שיודעת בדיוק מה להכין לה כדי לרפא את ליבה השבור.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים אורז במים קרים למשך 20 דקות ומסננים.

2

בינתיים מביאים לרתיחה לוביה בסיר עם מים ומבשלים בבעבוע 30 דקות. ממליחים לקראת סוף הבישול ומסננים.

3

מערבבים רכז רימונים עם סוכר.

4

מחממים שמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה. ממליחים את כנפי העוף ומזהיבים כ- 7 דקות מכל הצדדים. מוסיפים שזיפים ולימונים פרסיים ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את הלוביה ומערבבים. מתבלים בכמון, 2 כפות מלח ופלפל.

5

יוצקים פנימה ציר, מים ותערובת רכז רימונים ומערבבים היטב. מוסיפים עלי דפנה, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מוסיפים את האורז, ממליחים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם. התבשיל מוכן כאשר הבשר כמעט נופל מהעצם ורוב הנוזל נספג באורז.