מתכון

תבשיל פילה דניס בתפוחי אדמה ופלפלים צלויים

דצמבר 2018
תבשיל פילה דניס בתפוחי אדמה ופלפלים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל פילה דניס בתפוחי אדמה ופלפלים של מסעדת בני הדייג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

ארוחה שלמה בסיר אחד. תבשיל מתקתק עם חריפות נעימה. הרוטב שנספג בתפוחי האדמה גורם להם לככב לא פחות מהדגים עצמם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את העגבניות לרוחב ומסדרים על תחתית סיר רחב.

2

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על העגבניות שבסיר.

3

מקלפים את שיני השום ומפזרים בסיר.

4

חותכים את הגמבות בחלקן העליון, מוציאים את הגרעינים ושורפים על להבה או בתנור עד שהקליפה משחירה. חותכים את הגמבות לחתיכות גדולות יחסית ומניחים אותן ואת הפלפלים החריפים על תפוחי האדמה.

5

מסירים מהכוסברה את העלים ומפזרים חצי מהם בסיר.

6

מערבבים את השמן והפפריקה בכוס עד שהפפריקה נמסה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. שופכים הכל על הירקות בסיר.

7

מקלפים את הלימון וחותכים לרצועות. מניחים את רצועות הלימון בצידי הסיר.

8

ממלאים מים עד כיסוי תפוחי האדמה, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה ומוסיפים את פרוסות הדניס.

9

מוסיפים את שאר הכוסברה ואם רוצים גם רוזמרין ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה (לא לפתוח את המכסה).

10

פותחים את הסיר ונותנים לאדים לצאת.