מתכון

תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל

אחת המנות הזכורות לי ביותר מעונת הפסטיבלים ביפן היא של תירס צלוי בגריל עם רוטב סויה ארומטי מקורמל

אוגוסט 2019
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
תירס בגריל עם רוטב סויה מקורמל של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב סויה מתוק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים מירין בסיר על אש בינונית־גדולה 5־8 דקות עד שהוא מצטמצם למחצית מהכמות, מסירים מהאש, מוסיפים רוטב סויה וסוכר ומערבבים לאיחוד. הרוטב המתוק יכול להישמר עד שבועיים במקרר.

מכינים את התירס

2

מניחים את קלחי התירס (רצוי כשהם עדיין עטופים בעלים) במסננת אידוי, מכסים ומאדים מעל סיר מים רותחים כ־20 דקות.

3

שולפים את התירס מהסיר ומצננים. אם בישלתם תירס ללא העלים, מניחים לצינון כשהתירס מכוסה במגבת בד דקה - היא תמנע מהתירס להתייבש.

4

מניחים את קלחי התירס על הגריל או במחבת פסים משומנת וצולים תוך כדי סיבוב מדי פעם כ־7 דקות עד שהקלחים מתרככים ומשחימים מעט.

5

מברישים את קלחי התירס ברוטב ומחזירים אותם לגריל. צולים 2 דקות תוך כדי סיבוב הקלח עד שהרוטב מתקרמל. מוציאים מהגריל, מברישים שוב ברוטב ומחזירים לגריל עד לקרמול הרוטב. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (סך הכל 3 פעמים). מעבירים את קלחי התירס לצלחת הגשה ומניחים על כל קלח קוביית חמאה.