מתכון

תפודים בנוסח אורורה (Aurore)

דצמבר 2019
1 דירוגים
תפוחי אדמה. צילום: shutterstock
תפוחי אדמה. צילום: shutterstock

תפוחי אדמה קטנים אפויים ברוטב בשמל שמזכיר את צבעי הזריחה, או במילים אחרות “שחר”, פירוש המילה אורורה בצרפתית

גיוונים:
• מחליפים את רוטב העגבניות ב- 3 כפות פסטו או ב- 1/2 כוס חציל קלוי טבעי.
• מוותרים על רוטב העגבניות ומתבלים את הבשאמל ב- 2 כפות חרדל גרגרים.
• מוסיפים לבשאמל כוס גבינת גרוייר מגוררת.
לבשאמל טבעוני: ממיסים כף שמן קוקוס מוצק בסיר קטן, מוסיפים 2 כפות קמח (חיטה או כוסמין), מערבבים ליצירת רביכה ופותחים אותה בעזרת כוס חלב אורז. מתבלים ומבשלים עד להסמכה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבשמל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מבשלים תפוחי אדמה

2

מניחים תפוחי אדמה בסיר וממלאים במי ברז לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים 7 דקות. מסננים וקולפים.

מכינים בשאמל

3

ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים עד שמתקבלת רביכה.

4

יוצקים חלב קר תוך כדי ערבוב מהיר לפתיחת הרביכה. מוסיפים שמנת, מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ולערבב בכף עץ 4 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. מסירים מהכיריים.

מרכיבים ואופים

5

מפזרים רוטב עגבניות בתחתית התבנית, מסדרים עליו את תפוחי האדמה ועשבי תיבול ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את הבשאמל מעל ומפזרים פרמזן.

6

אופים כ- 35 דקות עד שמזהיב ומבעבע.