מתכון

תפודים מעוכים ומעושנים

דצמבר 2015
1 דירוגים
תפודים מעוכים ומעושנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
תפודים מעוכים ומעושנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מתקבלים תפוחי אדמה שלמים, שהתיבול חודר אליהם וגם הופך אותם לפריכים מבחוץ

שיטת הקוועץ’ הפכה לאהובה ואופנתית – הרעיון הוא שמתקבלים תפוחי אדמה שלמים, שהתיבול חודר אליהם וגם הופך אותם לפריכים מבחוץ. כאן בתיבול ספרדי – אל תוותרו על הפפריקה המעושנת, היא עושה את כל ההבדל.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל 10 דקות לריכוך. מצננים.

3

מערבבים שמן זית, שני סוגי פפריקה, שום, מלח ופלפל בקערה גדולה.

4

מועכים כל אחד מתפוחי האדמה על ידי לחיצה עדינה עד כדי שבירה ומעיכה קלה ומוסיפים לקערה עם תערובת הפפריקה. מוסיפים קוביות חזה אווז ומערבבים יחד בעדינות לציפוי אחיד של המרכיבים. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה.

5

אופים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים. מגישים חם.