מתכון

תפוחי אדמה ממולאים בבשר וסילאן

כדי שהממולאים ייראו מרשימים במיוחד משאירים את תפוחי האדמה שלמים ופותחים פתח עגול למעלה

42,472 בשלנים התעניינו במתכון זה
תפוחי אדמה ממולאים בבשר וסילאן. צילום: אסף אמברם
תפוחי אדמה ממולאים בבשר וסילאן. צילום: אסף אמברם

לפני כמה עשורים רק סבתות עיראקיות שילבו סילאן (תוצרת בית כמובן) בתפריט ליל הסדר; היום הסילאן הוא חומר גלם מוכר ואהוב בכל בית ישראלי במשך כל השנה. שעתו הגדולה היא ליל הסדר – הוא מככב בחרוסת המסורתית ומוסיף מתיקות וצבע נפלא למגוון מנות רושם. כדי שהממולאים ייראו מרשימים במיוחד משאירים את תפוחי האדמה שלמים ופותחים פתח עגול למעלה, שדרכו מוציאים את התוכן וממלאים בתערובת הבשר המתובל. הממולאים מתבשלים ברוטב סילאן גריל, שמעניק להם מתיקות עמוקה ושיזוף מגרה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למלית:

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מרוקנים את תפוחי האדמה בעזרת מכשיר מיוחד לריקון ירקות או כף פריזיאן ויוצרים בהם חלל למילוי.

2

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מכינים את המלית:

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל כ-10 דקות להזהבה עמוקה. מצננים ומעבירים לקערה.

4

מוסיפים לקערה בשר, שום, צ'ילי, עשבי תיבול, מלח ופלפל וכף סילאן גריל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

ממלאים ואופים:

5

ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר ומניחים בתבנית.

6

מערבבים בקערה את החומרים לרוטב.

7

יוצקים את הרוטב ומכסים ברדיד אלומיניום.

8

אופים שעה ורבע או עד שתפוחי האדמה רכים ונצבעים בצבעי הרוטב. מדי פעם מסירים את הכיסוי ויוצקים מהרוטב על תפוחי האדמה. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, אלא אם כן מכינים שעה-שעתיים לפני הארוחה.

9

לפני ההגשה מסירים את הכיסוי, יוצקים רוטב ומשחימים את הממולאים 10 דקות.