מתכון

תפוחי אדמה עם בריסקט ומנגולד

ספטמבר 2019
2 דירוגים
תפוחי אדמה עם בריסקט ומנגולד של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
תפוחי אדמה עם בריסקט ומנגולד של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

קוביות פריכות של תפוחי אדמה, פיסות קטנות של בשר מתקתק ומעל הכל ביצת עין חמה ורכה

"אכלתי לראשונה את המנה הזו לארוחת בוקר בדיינר אמריקאי", נזכר שף אמיר קרונברג. "במקור זו ארוחת שאריות, אבל אני מכין אותה גם אם אין לי תפוחי אדמה שנשכחו במקרר. המנגולד, הוא לא חלק מהמנה המקורית, אבל נותן טעם 'ירוק' שמקליל הכל".

מתכון לבריסקט בדבש, סויה וזרעי כוסברה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים קוביות תפוח אדמה בשפע מי מלח 25 דקות עד לריכוך. מסננים.

2

מחממים מחבת גדולה עם שמן ומטגנים בצל 5-4 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 10 דקות להשחמה יפה. מוסיפים מנגולד ובריסקט מפורק, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 2 דקות עד שהמנגולד מאבד מעט מנפחו.

3

מגישים חם עם ביצת עין מעל.