מתכון

תפוחי עץ עם ברולה וניל ופלאפל שוקולד

ינואר 2016
2 דירוגים
תפוחי עץ עם ברולה וניל ופלאפל שוקולד. צילום: דניה ויינר, סגנון: רותם ניר
תפוחי עץ עם ברולה וניל ופלאפל שוקולד. צילום: דניה ויינר, סגנון: רותם ניר

תפוח עץ עם קרם ברולה מסמל את האהבה הישראלית לפרי. הוספנו לו פלאפל שוקולד עם גרעיני חמניות מוקפצים באבקת חרובים

תפוח העץ עם קרם ברולה מסמל את האהבה הישראלית לפרי. הוספנו לו פלאפל שוקולד עם גרעיני חמניות מוקפצים באבקת חרובים. אגב, בשנותיו הראשונות של הנס בארץ הוא חי כמעט רק על פלאפל.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוחי עץ מקורמלים:

לבצק פריך:

לברולה וניל:

לפלאפל שוקולד:

לרוטב חלבה:

לתפוחי עץ מקורמלים:

לבצק פריך:

לברולה וניל:

לפלאפל שוקולד:

לרוטב חלבה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים תפוחי עץ מקורמלים

1

ממיסים סוכר במחבת על אש גבוהה ומבשלים עד לקבלת קרמל כהה מאוד. מוסיפים חמאה, מערבבים, מוסיפים פלחי תפוחים וממשיכים לבשל במשך 10 דקות. מצננים.

מכינים את הקלתית

2

מערבלים חמאה קרה במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים וניל, קליפת לימון וסוכר ומערבבים. מנקים את החמאה מהשוליים וממשיכים לעבד. מוסיפים חלמון, מערבבים ומנקים את החמאה מהשוליים. מוסיפים קמח ומעבדים עד שהבצק מתחבר. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.

3

מרדדים את הבצק לעיגולים כגודל התבניות בעובי 4-3 מ”מ. מקררים 30 דקות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים את הבצק כ-6 דקות אפייה חלקית, מוציאים מהתנור ומצננים. מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.

6

מניחים רינגים מסביב לתחתיות החצי האפויות. מסדרים את תפוחי העץ ברינגים עד לגובה 2/3 ואופים כ-30 דקות. מקררים.

מכינים ברולה וניל

7

משרים ג’לטין במים קרים.

8

מביאים חלב ושמנת עם תוכן מקל הווניל לרתיחה בסיר.

9

מערבבים חלמונים וסוכר, מוסיפים את תערובת החלב הרותח בהדרגה לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.

10

ממיסים את הג’לטין המושרה 20 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומסננים.

11

יוצקים את התערובת על התפוחים האפויים ומקררים 3 שעות.

מכינים פלאפל שוקולד

12

מרתיחים שמנת, יוצקים על השוקולד ומערבבים לגנאש חלק. מצננים.

13

מקפיצים גרעינים עם חמאה ואבקת חרובים במחבת. מצננים.

14

טוחנים דק את תערובת הגרעינים במעבד מזון ומערבבים עם הגנאש. מקררים כשלוש שעות.

15

יוצרים מהגנאש כדורים ומגלגלים באבקת פיסטוק. משפדים כל 3 על שיפוד קטן.

מכינים רוטב חלבה

16

מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על החלבה ומערבבים היטב. מצננים.

מגישים

17

משחררים את המנות מהטבעות ומניחים את כדורי הפלאפל מעל. עם רוטב חלבה ליד.