אחסון: האבטיח המיובש יישמר בקופסה אטומה בפינה מוצלת עד שבועיים. אם האבטיח סופח לחות אפשר להכניס שוב לתנור שמחומם ל־120 מעלות לחצי שעה.
הצעות הגשה: חטיף מתוק, בסלטים עם גבינות מלוחות קשות.
תיבול וגיוון: אפשר לתבל את האבטיח לפני האפייה במלח, צ'ילי גרוס, קליפת ליים מגוררת, פפריקה מעושנת ואז מתקבל חטיף מתוק־חריף. אפשר גם להכין מעין סוכריות אבטיח בשרניות (בלי לתבל) על ידי חיתוך האבטיח לקוביות גדולות יותר בעובי של כ־1 ס"מ וקיצור זמן האפייה לשעה וחצי עד שהאבטיח מאבד כמחצית מהנפח ומצטמק. אחרי 45 דקות אפייה הופכים וממשיכים באפייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־100 מעלות, מסדרים רצועות אבטיח על רשת, אם רוצים מתבלים (ראו הצעות לתיבול למעלה). אופים לייבוש שעתיים, אחרי השעה הראשונה הופכים את חתיכות האבטיח.