מתכון

אבקת מרק טבעית

תבלין עוצמתי שמעצים את כל מה שיש במרק

21,351 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
אבקת מרק פטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
אבקת מרק פטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

אבקת מרק תעשייתית מוקצית אצלי, אבל אני דווקא אוהבת את הרעיון שעומד מאחוריה – יצירת תבלין עוצמתי שמעצים את כל מה שיש במרק. כאן, למשל, מייבשים שורשים – הייבוש מרכז ומחדד את הטעם שלהם, ובגלל זה אין במתכון מלח, לא צריך אותו – הירקות מפרישים מליחות עדינה משל עצמם. את אבקת המרק מוסיפים כמובן למרקים ליצירת טעם עז יותר, לתבשילי קטניות ונזידי קטניות וחביתות, וכתוספת לפירורי לחם כשמצפים שניצלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־120 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

מסדרים את הירקות בתבניות בשכבה אחידה ואופים שעה, עד שהירקות מתייבשים והופכים לפריכים ושבירים. אם הירקות לא נשברים בקלות, אופים כ־ 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

3

טוחנים במעבד מזון לאבקה חלקה, מעבירים לצנצנת ושומרים במזווה.

תודה לעלה הביתה על חומרי הגלם למדור.