מתכון

אובצדה – מטבל גבינה בווארי מסורתי

המטבל הזה הוא אוכל שיכורים קלאסי - עשיר, עז טעמים ורווי באלכוהול

4,830 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2020
אובצדה – מטבל גבינה בווארי מסורתי של גדי דבירי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: נעמה רן
אובצדה – מטבל גבינה בווארי מסורתי של גדי דבירי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: נעמה רן

האובצדה נולדה כדרך לניצול שאריות גבינה. הגרסה הזו עשירה במיוחד ומבוססת על הרבה חמאה רכה, קממבר וגבינת שמנת, אבל אפשר לשלב בה גם גבינות רכות ובשלות אחרות. כדי להקל על ההכנה, רצוי להוציא את הגבינות מהמקרר מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מועכים חמאה רכה וגבינות במזלג או בממעך תפוחי אדמה לתערובת חלקה. מוסיפים בצל ומערבבים. יוצקים בירה באיטיות ותוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם רך ונוח למריחה, אבל לא נוזלי (ייתכן שלא תצטרכו את כל הבירה). מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.