מתכון

אוזני המן טבעוניות במילוי בטטה

הבצק הזה התגלה כהברקה של ממש: הוא נפלא לבורקיטס וקישים - וגם לאוזני המן מלוחות במליות שונות

8,746 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
אוזני המן טבעוניות במילוי בטטה. צילום: מתן שופן
אוזני המן טבעוניות במילוי בטטה. צילום: מתן שופן

את המלית אפשר להחליף בכל מלית מלוחה שאוהבים כמו פטריות, תרד, חצילים קלויים, פסטו או גבינות (למי שאינו טבעוני) – רק חשוב לבשל את הירקות מראש ולהניח במסננת להגרת נוזלים, כדי שהמלית לא תרטיב את הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק

למלית בטטה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערה את כל החומרים ולשים ידנית כ-2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ושומני מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר לשמור את הבצק במקרר עד שהמלית מוכנה).

מכינים מלית בטטה

2

מחממים תנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליה מלח גס.

3

מניחים את הבטטות על מצע המלח וצולים אותן בתנור כחצי שעה, עד שהן מתרככות לגמרי. מצננים.

4

מרוקנים את תוכן הבטטות לקערה (ללא הקליפות) ומועכים למחית חלקה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מכינים אזני המן

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

6

מקמחים בנדיבות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק הקר לעובי של 1/2 ס"מ. הבצק מפריש מעט שמן בזמן הקירור וזה בסדר - ברגע שמקמחים אותו הוא יהיה נוח לעבודה. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית שטוחה מהמלית וסוגרים לצורת משולש. חשוב לסגור את המשולש לגמרי (כך שהמלית לא תבצבץ ממנו) - אוזני ההמן ייפתחו מעט באפייה. מעבירים את אוזני ההמן למקפיא למשך רבע שעה. יכול להיות שהן ייפתחו מעט בזמן הקירור - פשוט מהדקים את הסגירה מחדש.

7

אופים את אוזני ההמן 20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.