מתכון

אוזני המן מבצק אווזים עם מלית פרג מלוחה

כן, פרג מלוח. מי אמר שאי אפשר? לוקחים בצל מטוגן, מערבבים עם פרג, מוסיפים פרמזן - ומקבלים אוזני המן מפתיעות

מרץ 2016
אוזני המן מבצק אווזים עם מלית פרג מלוחה. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק אווזים עם מלית פרג מלוחה. צילום: דניאל לילה

אחרי שהמציא חלה גלילית והגדיר מחדש את גבולות הגזרה של הקוגל ארז קומרובסקי מתפנה לטפל בעוד נכס צן ברזל של המטבח היהודי. גם הפעם צפו להפתעות.

ארז: "כן, פרג מלוח. מי אמר שאי אפשר? לוקחים הרבה בצל מטוגן מתקתק, מערבבים עם פרג טחון שבושל בחלב, מוסיפים פרמזן – ומקבלים אוזני המן מפתיעות."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שומן אווז, מלח, חומץ ומים (את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים עד שנוצר בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. הבצק יתפח מעט ויתייצב.

מכינים את המלית:

2

מטגנים בצל במחבת חמה עם שמן זית עד לשקיפות ומצננים.

3

מערבבים חלב ודבש בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים מייד פרג, מיץ לימון וקליפת לימון, את הבצל המטוגן ופרמזן. בוחשים היטב ומצננים לטמפ' החדר. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את האוזניים:

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.

6

מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

גיוון: במקום שמרים יבשים אפשר להשתמש ב-10 גרם שמרים טריים.