מתכון

אוזני המן מלוחות במילוי בשר

אוזן המן מלוחה שאפשר להגיש כמנה ראשונה ליד סלט קצוץ מתובל היטב, או כמנה עיקרית - אם מכינים אותה יותר גדולה

7,843 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
אוזני המן מבצק שמרים במלית בשר טחון, חמוציות ופיסטוקים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
אוזני המן מבצק שמרים במלית בשר טחון, חמוציות ופיסטוקים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למלית

להגשה

אופן ההכנה

לבצק

1

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר ומערבלים במיקסר עם וו לישה או במיקסר יד. לשים כמה דקות עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. מוסיפים מעט קמח או מים לפי הצורך.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומניחים לו לתפוח כ-20 דקות.

למלית

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בה את הבצלים מספר דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים סילאן, ראס אל חנות, מלח ופלפל לפי הטעם. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש ומוסיפים למחבת את השקדים והפירות היבשים. מצננים לטמפרטורת החדר.

לאפייה

4

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מקמחים את משטח העבודה ואת המערוך ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-½ ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים גדולים בעזרת קערה (אני ממליץ על קוטר של 15 ס"מ לפחות).

5

מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית. מברישים את שולי העיגול בשכבה דקיקה של ביצה טרופה רק כדי שהבצק יידבק.

6

סוגרים את הבצק בשלוש נקודות של היקף העיגול ליצירת צורה של אוזן המן ומהדקים היטב, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה. מברישים כל אוזן בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מעבירים לתבנית ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

להגשה

7

מזלפים מעל טחינה לבנה ומגישים חם. מומלץ להגיש עם סלט.