מתכון

אוזני המן מלוחות עם גבינת עיזים

מתכון של מאפיית רולדין לאוזני המן מלוחות שיגרום לכם להתאהב בהן מחדש

5,471 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
אוזני המן מלוחות עם גבינת עיזים של רולדין. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
אוזני המן מלוחות עם גבינת עיזים של רולדין. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

שימו לב, בנוסף לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון גם צינון הבצק במקרר במשך מספר שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

הכנת הבצק

1

מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הגבינה והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעות אחדות.

הכנת המלית

3

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את הסוכר החום, המלח והיין ומבשלים על אש בינונית עד לצמצום כל הנוזלים. מוסיפים את החומץ ומצמצמים שוב עד שנוצרת ריבה - נזהרים שלא לשרוף. מקררים.

הרכבה

4

מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

מילוי

5

מזלפים בעזרת שק זילוף מעט גבינת עיזים ומעל מניחים מעט מריבת הבצל. אוספים באצבעות את שולי העיגול בשלוש נקודות לקבלת צורה של אוזן המן.

קישוט

6

מערבבים בקערית את השומשום הלבן והשומשום השחור. מורחים את האוזניים בביצה טרופה ומפזרים מעל מתערובת השומשום.

אפייה

7

אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.