מתכון

אורז בר עם גזר וגרגרי חומוס צלויים

סלט חם ועשיר שמתאים לארוחת הצהריים - כשרוצים לשבוע אבל לא להתפקע מאוכל, מחממים ואוכלים עם יוגורט

אורז בר. צילום: shutterstock
אורז בר. צילום: shutterstock

אני משתמשת בצימוקים אוזבקיים (קטנים, שחורים ומאוד מתוקים), אבל כל סוג יתאים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מבשלים פרוסות גזר בסיר גדול עם מי מלח רותחים 15 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוציאים בעזרת כף מחוררת.

3

מוסיפים אורז למים ומבשלים כשעה ורבע או עד שהגרגרים מתרככים ומתבקעים והחלק הלבן הפנימי מציץ.

4

מעבירים את הגזר לתבנית ומוסיפים גרגרי חומוס ושמן זית. מתבלים במלח, פלפל, כמון וכוסברה ומערבבים לפיזור אחיד.

5

אופים כ-30 דקות עד שהגזרים מזהיבים. מעבירים לקערה.

6

מוסיפים צימוקים, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.