מתכון

אושפלאו אסאדו ונקניקיות

פויקה קיבוץ גלויות: אושפלאו בוכרי משובץ בנתחי בשר עסיסיים וירקות שורש, יין ונקניקיות

6,999 בשלנים התעניינו במתכון זה
אושפלאו אסאדו ונקניקיות. צילום: דניאל לילה
אושפלאו אסאדו ונקניקיות. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לשקית האורז:

אופן ההכנה

מכינים את שקית האורז:

1

מערבבים אורז עם טלה קצוץ, שום, פטרוזיליה קצוצה, ארטישוק ירושלמי, מלח, פלפל ושמן זית. מכניסים את התערובת לשקית בד וסוגרים כך שיישאר מקום פנוי כפול מנפחו של האורז, שהרי הוא תופח מאוד במהלך הבישול.

מרכיבים את התבשיל:

2

מחממים פויקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 10 דקות מכל הצדדים.

3

מוסיפים 2/3 מכמות הירקות, תבלינים, עשבי תיבול, רוטב עגבניות ויין ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לחום נמוך (על גחלים) ומבשלים שעה.

4

‏מניחים את שקית האורז על התבשיל, מכסים את הפויקה ומבשלים כשעה וחצי.

5

מוציאים את שקית האורז, מוסיפים לסיר סילאן ורכז רימונים ואת יתר הירקות ומערבבים. מוסיפים נקניקיות ומבשלים עוד 10 דקות לפני שמגישים.