מתכון

אסאדו בירקות שורש ורוטב עגבניות

מנה מרשימה לאירוח שתתגאו להניח במרכז השולחן. טעימה כמו שהיא, וגם עם תוספת בצד

דצמבר 2018
אסאדו בירקות שורש ורוטב עגבניות של גיא גמזו צילום: בועז לביא
אסאדו בירקות שורש ורוטב עגבניות של גיא גמזו צילום: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב עגבניות

אופן ההכנה

לרוטב העגבניות

1

מטגנים במחבת עם שמן זית את השום והבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

לבשר

2

מחממים תנור ל–180 מעלות. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית על אש בינונית כ–5 דקות. צורבים במחבת את רצועות האסאדו על הצד השומני עד להשחמה חלקית.

3

מניחים את רצועות הבשר בתבנית אפייה. קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה ומוסיפים אותם בשלמותם לתבנית ליד הבשר. מוסיפים את ראשי השום ויוצקים על הכל את רוטב העגבניות. מכסים בנייר כסף או במכסה ואופים בתנור במשך 3 שעות.

4

מוציאים את התבנית מן התנור ומורידים בעדינות את נייר הכסף. לוקחים כף מן הרוטב שבתבנית ומושחים שוב על רצועות הבשר. מכניסים לתנור לחצי שעה נוספת.

הצעת הגשה

5

טעים מאוד לאכול את הבשר כמו שהוא, אבל מומלץ לקרוע את הבשר מן העצם ולהגיש בליווי פסטה בשילוב עם רוטב העגבניות.