מתכון

בלינצ'ס גבינת שמנת ונוטלה

הבלינצ'ס האלה הם המאכל המנחם המושלם, והם קלים להכנה וקלים לאכילה

6,984 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
בלינצ'ס גבינת שמנת ונוטלה. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"
בלינצ'ס גבינת שמנת ונוטלה. צילום מתוך הספר "Babka, Boulou & Blintez"

"בזמנים מטורפים אלה כולנו צריכים כמה פינוקים מתוקים לנשמה. חמאה, גבינת שמנת ושוקולד (נוטלה) בהחלט עושים את העבודה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלינצ'ס

לטיגון

למלית

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבלינצ'ס

1

טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.

2

מחממים מעט שמן במחבת גדולה על להבה בינונית, וכשהוא חם מאוד יוצקים למחבת שמינית מהבלילה, כך ששכבה דקה מכסה את כל פני המחבת. מטגנים כדקה, עד שהתערובת מתייבשת ונוצר קרפ דק. הופכים בעזרת מרית לצד השני ומשחימים כ־30 שניות נוספות. מעבירים את הבלינצ'ס לצלחת וחוזרים על התהליך עם יתר הבלילה.

מכינים את המלית

3

מערבבים היטב בקערה גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. מניחים בעזרת כף במרכז כל בלינצ'ס מעט מתערובת גבינת השמנת ומוסיפים ליד כפית גדושה של נוטלה. מקפלים את שני הצדדים של כל בלינצ'ס מעל המלית ומגלגלים בזהירות מצד פתוח אחד לצד השני ליצירת מעטפה מעל המילוי.

4

ממיסים חמאה במחבת על להבה בינונית. צורבים את הבלינצ'ס כדקה מכל צד עד הזהבה (אפשר לעשות זאת בכמה סבבים, תלוי בגודל המחבת). מגישים מיד.

טיפ של נסיין
"הכפילו את הכמויות בבלילה אם אתם מעדיפים ליצור בלינצ'ס מעט עבים יותר, אחרת תצטרכו להכין קרפים דקים במיוחד!".