• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • מתכונים לשבועות
  • עוגת גבינה
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

בלינצ׳ס שמנת פטריות

מקודם

התדמית שלהם אולי מיושנת, אבל טרם פגשתי מישהו שעומד בפני מעטפות בצק זהובות ושמנמנות, מלאות בפטריות וגבינה נמסה

26,634 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת שף יוגב ירוס
יולי 2020
בלינצ׳ס שמנת פטריות שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
בלינצ׳ס שמנת פטריות שף: יוגב ירוס צילום: דן לב, סטיילינג: גיא כהן
  • 8 יחידות
  • 35 דקות
  • קל
  • כשר
  • צמחוני
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

את הבלינצ׳ס אפשר להכין גם יום מראש ולחמם ממש לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבלינצ'ס

למלית פטריות ומוצרלה

לרוטב

אופן ההכנה

לבלינצ'ס

1

טורפים ביצה, קמח, חלב, מלח וכף חמאה מומסת לבלילה חלקה.

2

מברישים מחבת בעלת תחתית מונעת הדבקה במעט חמאה (אם אין מברשת אפשר להשתמש בנייר מטבח) ומחממים מעל להבה בינונית.

3

יוצקים למחבת החמה כ-1/4 כוס בלילה ומיד מניעים את המחבת בתנועות סיבוביות לפיזור אחיד של הבלילה ומטגנים עד שפני הבלינצ׳ס הופכים אטומים. מוודאים שהבלינצ'ס אינו דבוק למחבת בעזרת סכין ומחליקים לצלחת (אין צורך להפוך). מטגנים את יתר הבלינצ׳ס באותו האופן. משמנים מדי פעם את המחבת בחמאה. עורמים את הבלינצ'ס המוכנים זה על זה.

במקביל מכינים מלית:

4

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וצורבים כ-½1 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים 30-20 שניות, עד שהוא מעלה ניחוח. מעבירים למסננת ומניחים לכמה דקות לצינון והגרת נוזלים.

ממלאים ואופים:

5

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה ומברישים את נייר האפייה בחמאה מומסת. קורעים או קוצצים כדורי מוצרלה לפיסות דקות, מניחים תלולית קטנה של מוצרלה במרכז כל קרפ ועליה כף של פטריות. מקפלים מעל המילוי את דופנות הבלינצ'ס, לקבלת מעטפה סגורה וריבועית והופכים (כך שהקיפולים כלפי מטה). מניחים את הבלינצ'סים הממולאים על נייר האפייה המשומן זה לצד זה ומברישים בשכבה דקיקה של חמאה מומסת. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-7 דקות להזהבה.

6

במקביל מחממים את הרוטב במחבת עמוקה, כחצי דקה מעל להבה בינונית. יוצקים את הרוטב לצלחות הגשה, מסדרים מעל את הפטריות הצרובות ומניחים מעל את הבלינצ'ס החמים ומגישים מיד.

  • קל
  • כשר
  • צמחוני
  • מתכונים לילדים
  • ארוחות ערב
  • פטריות
  • בלינצ'ס
  • ארוחות בוקר
  • מתכונים לאירוח
  • במטבח עם הילדים
  • מתכונים עם פטריות שמפיניון
  • בראנץ'
  • בראנץ' בקלי קלות
  • בראנץ' סופ"ש
  • מוצרלה
  • חלב מועשר
  • רוטבי שמנת
  • מתכונים ממומנים
  • סיפור משפחתי

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של מגזין "השולחן" עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!