מתכון

בננה מטוגנת

אין כמו בננות מטוגנות לסיכום ארוחה טעימה, כאן בגרסה אירופית יותר

14,688 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
בננה מטוגנת של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
בננה מטוגנת של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

התחלתי לבשל בגיל 16. נעזרתי ולמדתי רבות מספרי הבישול של אהרוני. הספר הסיני היה הצוהר הראשון שלי למטבח, החבר הראשון שלי שאהב אוכל סיני היה הטריגר, ודרך שניהם גיליתי שאני אוהבת לבשל, סקרנית לחדש, מכינה אוכל טעים ויודעת לספר עליו. אין כמו בננות מטוגנות לסיכום הסיפור המתוק הזה, כאן בגרסה אירופית יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב דובדבנים (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מביאים לסף רתיחה בסיר דובדבנים, מים, מיץ לימון וסוכר, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות. טוחנים בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד כ־10 דקות. מוסיפים פלפל שחור וקרם דה קסיס ומבשלים ברתיחה עדינה כ־5 דקות. מוסיפים ריבה, טורפים היטב ומבשלים עוד כ־5 דקות עד שהרוטב סמיך. טוחנים שוב בעזרת בלנדר מוט.

2

טורפים בקערה ביצה וחלב או מים, מוסיפים אבקת סוכר, קמח, מלח ופרג וטורפים עד לקבלת בלילה סמיכה.

3

מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הבננות בבלילה, מעבירים לשמן לטיגון קצר כדקה עד שהן מזהיבות ומעבירים לנייר סופג. מגישים מיד עם רוטב הדובדבנים.