מתכון

בננה אפויה בקליפתה עם ליקר תפוז ודבש

מנגל לא חייב להיות חגיגה רק לחובבי הבשר – האש מקבלת בברכה גם דגים, ירקות ואפילו בננות

3,394 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
בננה אפויה בקליפתה עם ליקר תפוז ודבש של שף שי לוינשטיין. צילום יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין
בננה אפויה בקליפתה עם ליקר תפוז ודבש של שף שי לוינשטיין. צילום יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למשרה

1

מכניסים את כל החומרים מלבד הבננות לסיר ומחממים על האש תוך ערבוב, לקבלת תערובת אחידה. מקררים ומעבירים למזרק.

2

מזריקים מהתערובת ב-5 נקודות שונות לאורך כל בננה בקליפתה. מניחים את הבננה על המנגל לכ-5 דקות, והופכים ל-5 דקות נוספות בצד השני.

להגשה

3

מניחים את הבננה האפויה על צלחת הגשה ו"פותחים" באיטיות את הקליפה (ניתן להגיש עם גלידת וניל או מוס שוקולד).