מתכון

בסבוסה במילוי קשטה

העוגה שמתקבלת עסיסית במיוחד בזכות היוגורט בבצק וגם בזכות שכבת הקשטה המפתיעה שמתחבאת בתוכה

12,056 בשלנים התעניינו במתכון זה
בסבוסה קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן
בסבוסה קשטה של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

גרסת שבועות לעוגת הסולת הערבית האהובה הממולאת בגבינת קשטה ביתית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסירופ

לבצק

למלית

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ:

1

שמים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות עד שהסירופ מסמיך. מצננים ומעבירים למקרר.

מכינים את הבצק:

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים בידיים עד שהם מתגבשים לבצק אחיד. מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את הבסבוסה ומשקים בסירופ:

4

משטחים מחצית מכמות הבצק בתבנית ומורחים עליו קשטה — חשוב להשאיר שוליים של כ-1 ס"מ ללא קשטה על מנת שלא תישרף. מרטיבים את הידיים במעט מים, לוקחים כדורים ממחצית הבצק הנותרת ומשטחים אותם למעין טלאים בעובי של פיתה דקה, שיכסו את הקשטה.

5

מרטיבים את הידיים במעט מים ומחליקים את פני העוגה לקבלת שטח פנים חלק. נועצים שקדים בבצק בצורת פרחים (כמו בתמונה) או בתפזורת כשהחלק השטוח כלפי מטה.

6

אופים 40-30 דקות או עד שהבסבוסה משחימה. משקים את הבסבוסה הלוהטת ב-2/3 מהסירופ הקר. אם העוגה סופגת את כולו, משקים בשארית הסירופ.