מתכון

בצק פיצה או פוקצ'ה

הילה בידרמן אופה את הפוקצ'ה עם טופינגס משתנים ועורמת מרכיבים טריים רק לאחר האפייה

8,132 בשלנים התעניינו במתכון זה
בצק פיצה או פוקצ'ה של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
בצק פיצה או פוקצ'ה של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

בצק קלאסי ופשוט שאני מכינה הרבה לאירוח. אני נוהגת לאפות את הפוקצ'ה עם טופינגס משתנים ולפעמים אני פשוט מניחה מרכיבים טריים רק לאחר האפייה. כשהיינו קטנות היו בבית פיצות קפואות קנויות, אבל בגלל שאנחנו בית קולינרי מאוד החלטנו בשלב מסוים להכין הכל לבד. בסוף הכל מבוסס על הבית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

הצעת הגשה

אופן ההכנה

1

מערבלים את כל מרכיבי הבצק מלבד שמן זית ומלח במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שמן זית ומערבלים כ־15 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 4 דקות.

2

מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. מרדדים את הבצק לעובי הרצוי ומתפיחים בתבנית.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מושחים את הבצק בשמן זית ואופים כ־30 דקות עד להשחמה.

4

מסדרים על הבצק את מרכיבי הטופינגס (אפשר לגוון עם מה שאוהבים).