מתכון

בצק רבוך לפחזניות – מתכון בסיסי

אם רוצים להכין פחזניות צרפתיות אמיתיות כמו בצרפת - זאת הדרך הנכונה

39,977 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בצק רבוך לפחזניות - מתכון בסיסי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
בצק רבוך לפחזניות - מתכון בסיסי. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לזיגוג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2

מביאים לרתיחה מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח בסיר על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב.

3

מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים במרץ בכף עץ עד לקבלת מרקם אחיד. מחזירים את הסיר לכיריים וממשיכים לערבב דקות אחדות עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר.

4

מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2 דקות עד שהתערובת מצטננת לטמפ' החדר. אל בהלה - בהתחלה התערובת מעט מתפרקת, אך היא מתאחדת תוך כדי הערבול. מוסיפים ביצים בהדרגה. אחרי הביצה השלישית מתחילים להוסיף 1/2 ביצה בכל פעם עד שמגיעים למרקם דביק וסמיך. תוך כדי הערבול מנקים את שולי קערת המיקסר בעזרת לקקן.

5

מעבירים את התערובת מהבצק לשקית זילוף (בכל פעם עד 1/3 מגובה השקית) ומזלפים צורות רצויות על התבניות. מברישים בביצה טרופה במים ומשטחים קלות עם מזלג.

6

אופים כ-15 דקות עד השחמה. מנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות ומעבירים למצב טורבו. מניחים לפחזניות להיאפות עוד כ-5 דקות (המהדרין גם פותחים חרך צר, כדי שהאדים ייצאו). הפחזניות מוכנות כאשר הן קלות למגע והסדקים שעל הדפנות זהובים. מומלץ לחתוך פחזנית אחת ולוודא שהליבה לא לחה.

7

מצננים לגמרי על רשת לפני שממלאים או מזגגים.