את הבצק הרבוך ראשית מבשלים, אחר כך מאווררים ומוסיפים ביצים, ואז אופים. נשמע מייגע – אבל זה דווקא מאוד לא מסובך. כדי לקבל פחזניות רכות עם מעטה פריך מקפידים על ארבעה כללים פשוטים:
- כשמכינים את הבצק חשוב להכין את החומרים מדודים ומכונים מראש, ההכנה מהירה ואם תרוצו באמצע להביא קמח ותתחילו למדוד זה יכול לפגוע בבצק.
- לפני שמוסיפים את הביצים לבצק, מערבבים מעט את הבצק במיקסר, זה יצנן ויאוורר אותו ויבטיח שהביצים לא יקרשו. את הביצים מוסיפים אחת-אחת ומחכים להטמעת ביצה אחת לפני שמוסיפים את הבאה. כשמסיימים להוסיף את כל הביצים מערבלים כשתי דקות נוספות ואז בודקים: צובטים את הבצק עם שתי אצבעות ומושחים, אם מצליחים למתוח חוט גמיש ואלסטי הבצק מוכן, אם לא, מערבלים עוד קצת. אל תחפפו – זה מבטיח פחזניות רכות.
- לפני האפייה מפזרים מעל הפחזניות אבקת סוכר, היא תתקרמל, ותתן לפחזניות גוון שחום ופריכות עדינה.
- אסור! אסור! אסור! לפתוח את דלת התנור במהלך 20 הדקות הראשונות של האפייה – הבצק פשוט יצנח לו מייאוש ותשארו עם פחזניות פיתה בלתי אפשריות למילוי.