פחזניות או לא להיות

פחזניות

אין ממה לפחד - מכינים קינוחים מופלאים על בסיס בצק רבוך
יולי 2019

את הבצק הרבוך ראשית מבשלים, אחר כך מאווררים ומוסיפים ביצים, ואז אופים. נשמע מייגע – אבל זה דווקא מאוד לא מסובך. כדי לקבל פחזניות רכות עם מעטה פריך מקפידים על ארבעה כללים פשוטים:

  1. כשמכינים את הבצק חשוב להכין את החומרים מדודים ומכונים מראש, ההכנה מהירה ואם תרוצו באמצע להביא קמח ותתחילו למדוד זה יכול לפגוע בבצק.
  2. לפני שמוסיפים את הביצים לבצק, מערבבים מעט את הבצק במיקסר, זה יצנן ויאוורר אותו ויבטיח שהביצים לא יקרשו. את הביצים מוסיפים אחת-אחת ומחכים להטמעת ביצה אחת לפני שמוסיפים את הבאה. כשמסיימים להוסיף את כל הביצים מערבלים כשתי דקות נוספות ואז בודקים: צובטים את הבצק עם שתי אצבעות ומושחים, אם מצליחים למתוח חוט גמיש ואלסטי הבצק מוכן, אם לא, מערבלים עוד קצת. אל תחפפו – זה מבטיח פחזניות רכות.
  3. לפני האפייה מפזרים מעל הפחזניות אבקת סוכר, היא תתקרמל, ותתן לפחזניות גוון שחום ופריכות עדינה.
  4. אסור! אסור! אסור! לפתוח את דלת התנור במהלך 20 הדקות הראשונות של האפייה – הבצק פשוט יצנח לו מייאוש ותשארו עם פחזניות פיתה בלתי אפשריות למילוי.

פריז ברסט ממולא קרם קפה והל עם תמרים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה
פריז ברסט ממולא קרם קפה והל עם תמרים של נוף עתאמנה אסמעיל ומיכל פינקלמן. צילום: דניאל לילה

פריז ברסט ממולא קרם קפה והל עם תמרים

חיבור של הקלאסיקה הפריזאית האהובה עם הטעמים והתרבות של שעת הקפה הלבנטינית: קפה מבושל עם הל לצד תמרים למתכון המלא