מתכון

בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים טבעוני

בראוניז הם בין המאפים הכי קלים להכנה (והכי מושחתים) שיש, וזה נכון גם לגבי בראוניז טבעוניים

15,645 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים  של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

מוסיפים לשוקולד חמאת בוטנים וריבה, שמעניקות למתיקות גוונים מלוחים-חמצמצים וגם נגיעות צבע. חמאת בוטנים היא חומר גלם נהדר לאפייה טבעונית: היא טעימה מאוד, ויכולה לשמש על תקן מלית, תוספת טעם לקרם או לזיגוג.

תבנית בגודל 25×30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב תותים

לבראוניז

אופן ההכנה

מכינים רוטב תותים

1

שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות. מערבבים מדי פעם.

2

מסננים את התותים. מחזירים את הנוזלים הסמיכים לסיר ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה לצמצום נוסף. יתקבל רוטב תותים צמיגי, שמצננים ומעבירים למקרר עד השימוש.

מכינים את הבראוניז

3

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

ממיסים שוקולד ושמן קוקוס בקערה מעל בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים חלב סויה או מים ומעדני סויה ומערבבים היטב.

5

מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים בעזרת כף עץ רק עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים בתבנית.

6

מעבירים חמאת בוטנים לשקית זילוף ומזלפים כדורים בקוטר 1 ס"מ לתוך העוגה (מכניסים את שקית הזילוף ממש לתוך התערובת ומזלפים פנימה). משטחים שוב במידת הצורך.

7

אופים כ- 20 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בתוכה יוצא לח מאוד.

8

מצננים ומורחים את רוטב התותים מעל. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

להגשה

9

מחלצים את העוגה בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים.