העוגיות האלה הן קינוח נהדר בפני עצמו, אבל את הבראוניז אפשר להניח על צלחת אישית כמצע למוס שוקולד או לפורר אותן לתוך המוס.
תבנית בגודל 40×30 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקראנץ' קרמל
לבראוניז
לקישוט
אופן ההכנה
1
מבשלים חמאה וסוכר במחבת על להבה בינונית כמה דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.
2
יוצקים בזריזות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת כף עץ. מצננים לטמפ' החדר.
3
קוצצים את הקרמל בעזרת סכין לפיסות של 1/2 ס"מ ושומרים להמשך.
4
מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5
שמים חמאה ו-300 גרם שוקולד בקערה גדולה וממיסים על בן מארי. טורפים לתערובת אחידה, מוסיפים סוכר וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים ביצים וטורפים בזריזות עד שהן נטמעות.
6
מסירים את הקערה מהכיריים, מוסיפים קמח, את יתרת השוקולד ואת פיסות הקראנץ' ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל שוקולד לבן.
7
אופים כ-30-25 דקות עד שהחלק העליון נסדק והמרכז עדיין לח מאוד. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
8
מסירים את שולי העוגה בעזרת סכין ארוכה וחותכים לריבועים בגודל הרצוי (מומלץ בגודל 4-3 ס"מ). שומרים שבוע בכלי אטום במקרר או עד חודש במקפיא.