מתכון

בראוניז שוקולד עם קראנץ' קרמל

בראוניז לחים ועשירים עם טוויסט: חתיכות קטנטנות של קראנץ' קרמל שמתחברות בבלילה

10,611 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
בראוניז שוקולד עם קראנץ' קרמל של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
בראוניז שוקולד עם קראנץ' קרמל של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

העוגיות האלה הן קינוח נהדר בפני עצמו, אבל את הבראוניז אפשר להניח על צלחת אישית כמצע למוס שוקולד או לפורר אותן לתוך המוס.

תבנית בגודל 40×30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראנץ' קרמל

לבראוניז

לקישוט

אופן ההכנה

1

מבשלים חמאה וסוכר במחבת על להבה בינונית כמה דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

2

יוצקים בזריזות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת כף עץ. מצננים לטמפ' החדר.

3

קוצצים את הקרמל בעזרת סכין לפיסות של 1/2 ס"מ ושומרים להמשך.

4

מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

שמים חמאה ו-300 גרם שוקולד בקערה גדולה וממיסים על בן מארי. טורפים לתערובת אחידה, מוסיפים סוכר וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים ביצים וטורפים בזריזות עד שהן נטמעות.

6

מסירים את הקערה מהכיריים, מוסיפים קמח, את יתרת השוקולד ואת פיסות הקראנץ' ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל שוקולד לבן.

7

אופים כ-30-25 דקות עד שהחלק העליון נסדק והמרכז עדיין לח מאוד. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

8

מסירים את שולי העוגה בעזרת סכין ארוכה וחותכים לריבועים בגודל הרצוי (מומלץ בגודל 4-3 ס"מ). שומרים שבוע בכלי אטום במקרר או עד חודש במקפיא.