מתכון

ברבוניות ממולאות

ברבוניות הן דגים קיציים, כיף לאכול אותן מטוגנות וכיף עוד יותר למלא ולצלות אותן

6,698 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
ברבוניות ממולאות של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ברבוניות ממולאות של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הבשר שלהן מאמץ בקלות את הטעמים החמוצים–מלוחים של הצלפים ואת הניחוח של עשבי התיבול. הבמיה היא החלק הבשרני של המלית והיא מתוקה ונגיסה – קצת כמו דגן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לצלייה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבבים את כל חומרי המלית. ממלאים את בטן הברבוניות בכף גדושה מהמלית. מניחים את הברבוניות בתבנית, מזליפים מעט שמן זית ומעבירים לתנור. צולים 15-12 דקות.