מתכון

ברוקומיני ברוטב שומשום

לברוקומיני טעם טיפה אגוזי שבגללו אני אוהבת לשדך אותו לגרעינים ואגוזים

44,860 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
ברוקומיני ברוטב שומשום של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן
ברוקומיני ברוטב שומשום של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן

הברוקומיני הוא ירק מטריף, עדין מהברוקולי, פריך וממכר. כאן שידכתי לשומשום, שבטחינה ידנית הופך לממרח אסייתי. כדאי להכפיל או לשלש את כמות הרוטב, הוא נשמר במקרר וטוב עם כל ירק צלוי, טופו, סלטי אצות וחסה ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים גרגרי שומשום במחבת יבשה מעל להבה נמוכה 3-2 דקות עד שהם משחימים ומעלים ניחוח.

2

מביאים שפע מי מלח לרתיחה ומכינים קערת מי קרח. חולטים ברוקומיני במים הרותחים 2 דקות רק עד שצבעם הופך לירוק זרחני. מסננים או מוציאים מהמים בעזרת מלקחיים ומעבירים מיד למי הקרח כדי לעצור את הבישול. מסננים, מייבשים ומעבירים לצלחת הגשה.

3

כותשים את השומשום הקלוי במכתש ועלי כדי להוציא ממנו את הארומה. מוסיפים סויה וסוכר וממשיכים לכתוש למסה אחידה. שופכים את הרוטב על הברוקומיני ומגישים.