ברזאולה הוא בשר בקר מומלח ומיובש, שהכנתו נמשכת לרוב חודשיים-שלושה. הברזאולה שלי קצת יותר פשוטה מהמקור האיטלקי – אני מכין אותה מסינטה של טלה, וזמן ההכנה שלה קצר יחסית – "רק" שבועיים וחצי. מגישים כמו קרפאצ'ו, אבל הטעם מרוכז ועשיר בהרבה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים מלח וסוכר בקופסה גדולה שיכולה להכין את נתחי הבשר. קוברים לגמרי את נתחי הסינטה בתערובת, סוגרים את הקופסה ומעבירים למקרר למשך 3 ימים.
2
שוטפים את הנתח במים, מנגבים היטב בעזרת נייר סופג ומניחים בקופסה נקייה. יוצקים יין אדום לכיסוי, סוגרים את הקופסה ומעבירים למקרר למשך יום.
3
מוציאים את הנתח מהנוזלים, מייבשים אותו היטב בעזרת נייר סופג, מניחים בחיתול בד וקושרים היטב. תולים במקרר למשך שבועיים לייבוש.
4
שומרים בקופסה אטומה במקרר, עטוף בניילון נצמד, עד שבועיים.