תהיה נקניק

נקניק

כל מה שאפשר לעשות עם נקניקים במטבח
נובמבר 2019

פסטרמות ביתיות, כריכים שווים או כתיבול בתבשילי קדירה וארוחות בוקר מושחתות – כל מה שאפשר לעשות עם נקניקים במטבח.

ג'פריס. צילום: גיל אבירם
ג'פריס. צילום: גיל אבירם

ג'פריס jeffreys

ידידיה פרנקל 7, תל אביב
מסעדת אוכל רחוב בפלורנטין שאמורה לגרום לנו להרגיש בשיקגו, עם סנדוויצ'ים שמבוססים על השילוב הכה-אמריקאי של בשר וגבינה. כל הסנדוויצ'ים מגיעים חמים בלחם מחמצת או בקסטן בריוש ואפשר למצוא מביניהם סלופי ג'ו, סנדוויץ' רוסטביף, פילי'ז צ'יז סטייק ונקניקיות מסוגים שונים. ראו מסעדה
ניוקי מנצ'גו עם סלסיצ'ה, צ'ילי ופפריקה ספרדית מעושנת של ניר ויימן. צילום: דניאל לילה
ניוקי מנצ'גו עם סלסיצ'ה, צ'ילי ופפריקה ספרדית מעושנת של ניר ויימן. צילום: דניאל לילה

ניוקי מנצ'גו עם סלסיצ'ה, צ'ילי ופפריקה ספרדית

3 דירוגים
השף ניר ויימן חיבר בין הניוקי הפריזאיים של "מל ומישל" לבין חומרי גלם ספרדיים ויצר מנה בועטת שנראית פשוט מקסים בצלחת למתכון המלא
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל
קרואסון עם כתף בקר, גבינת גאודה, ביצים עלומות והולנדז הדרים | צילום: שרית גופן | סטיילינג: תמי סגל

כריך קרואסון עם גאודה, ביצים והולנדז של מסעדת דלאל

1 דירוגים
קרואסון נימוח עם כתף בקר, גבינת גאודה מותכת, ביצים עלומות ומתיקות חמצמצה של הולנדז הדרים למתכון המלא
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה

8 דירוגים
תבשיל חורפי עשיר ומהביל שמגיע מחבל אלזס שבין צרפת לגרמניה. כדאי להצטייד בחרדל איכותי ובלחם שחור טוב למתכון המלא
שכבות דקניקים עם קרם מש ותרד, צנוניות ועלי חילבה של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
שכבות דקניקים עם קרם מש ותרד, צנוניות ועלי חילבה של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

שכבות נקניקים עם קרם מש ותרד, צנוניות ועלי חילבה

2 דירוגים
כריך עשיר בחלבון ובעל איכות תזונתית לא רק בזכות הנקניק אלא גם כתוצאה משילוב של דגן מלא וקטניות למתכון המלא
פסטרמה סינטה חזיר במעטפת בייקון של קרן אלה גפן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
פסטרמה סינטה חזיר במעטפת בייקון של קרן אלה גפן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

פסטרמה סינטה חזיר במעטפת בייקון

2 דירוגים
קרן אלה גפן מכינה פסטרמה מסינטה של חזיר, ומעשירה אותה ברעפים של בייקון שומני צלוי שמוסיף לה עסיסיות למתכון המלא
כריך קורנביף מפולפל בחרדל ובירה לבנה עם תותי עץ לבנים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
כריך קורנביף מפולפל בחרדל ובירה לבנה עם תותי עץ לבנים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

כריך קורנביף מפולפל בחרדל ובירה עם תותי עץ לבנים

3 דירוגים
קורנביף הוא נקניק דל שומן יחסית המאפשר ליהנות מהטעם של נקניק אמיתי גם לשומרי הגזרה למתכון המלא
ביצי בנדיקט עם נקניק האם וכרישה מאודה של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
ביצי בנדיקט עם נקניק האם וכרישה מאודה של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

ביצי בנדיקט עם נקניק האם וכרישה מאודה

1 דירוגים
שדרוג של הבנדיקט הקלאסי עם כרישה מטוגנת, שמוסיפה מתיקות כובשת לנקניק ולביצה ומשתלבת נפלא עם הרוטב למתכון המלא
טוסט קרואסון קרניבורי של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה
טוסט קרואסון קרניבורי של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה

טוסט קרואסון קרניבורי עם פילה בקר בכבישה ביתית

2 דירוגים
אפשר למלא את הקרואסונים בנתחי בשר קר כמו רוסטביף, או קורנדביף - או לכבוש בבית פילה בקר כמו שמוסבר במתכון למתכון המלא
כריך רוסטביף סינטה בעישון חם, עם מיונז ביתי וירקות של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר
כריך רוסטביף סינטה בעישון חם, עם מיונז ביתי וירקות של שף רותם צרפתי. צילום: יעקב מדר

כריך רוסטביף – סינטה בעישון חם, במיונז ביתי וירקות

1 דירוגים
אמנם זה רק כריך, אבל רצוי להתחיל בהכנתו יום מראש. שאריות חומרי הגלם, יוכלו להפוך לארוחה מצוינת גם למחרת למתכון המלא
פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה

44 דירוגים
מתכון חובה לכל אוהבי הפסטרמה: כל ההכנות נעשות בתוך שקית הקוקי, ובסופו מתקבלת פסטרמה עסיסית ונפלאה למתכון המלא
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן

לסילאן תפקיד כפול: הוא משתלב במרינדה, בה משרים את חזה ההודו, וגם בזיגוז שמורחים על הנתח לפני שהוא נשלח לתנור למתכון המלא