מתכון

בריוש פרג־בצל

בצק בריוש הוא בצק ניטרלי לחלוטין, ולכן הוא יכול לקבל לתוכו טעמים מתוקים וגם מלוחים

בריוש פרג־בצל של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
בריוש פרג־בצל של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

זוהי מנת האודישן שלי במשחקי השף. בצק בריוש הוא בצק ניטרלי לחלוטין, ולכן הוא יכול לקבל לתוכו טעמים מתוקים וגם מלוחים. הוא יודע לספוג כל טעם. אני חיברתי אותו עם מלית שסבתא שלי הייתה מכינה ללחמניות פלצעלך (לחמניות עם טופינג של פרג ובצל). אלו שני טעמים ותיקים שמתחברים למשהו חדש. התוצאה מפתיעה. כשהכנתי אותו לראשונה הייתי בהלם מהחיבור המושלם הזה. מאז אני מכינה אותו פעמיים בשבוע למשפחה, לחברים ולכל מי שרוצה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

למלית

אופן ההכנה

לבצק

1

שמים במיקסר שמרים, חלב וביצים וטורפים ידנית לפתיחת השמרים. מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים במהירות בינונית עם וו לישה. מוסיפים את החמאה ב־3 נגלות וממשיכים לערבל עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 4 דקות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים לילה במקרר.

למלית

2

מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מחלקים את הבצק ל־3 חתיכות במשקל 70 גרם כל אחת. מרדדים כל חתיכה למלבן, מניחים עליה מעט מהמלית בצד ומגלגלים לנחש. חוזרים על הפעולה 3 פעמים ויוצרים מהנחשים צמה.

4

מעבירים את הבריושים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30־40 דקות עד שהם משחימים.