מתכון

גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים

אם גאלט הוא מאפה קל יחסית להפקה, הגרסה הזאת היא ממש פיס אוף קייק — הטרחה הגדולה היא לזכור להפשיר מראש בצק עלים

6,832 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים
. צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים . צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע

לגבינת עיזים אורלי מוסיפה מעט קליפת לימון מגוררת שנותנת ארומה הדרית נעימה. שימו לב – את הגאלט הזה אוכלים חם ולא שומרים למחרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להרכבה:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מביאים לרתיחה הרבה מים בסיר, מוסיפים כרשה וחולטים כ-15 דקות עד שהיא רכה במידה. מעבירים למי קרח ומסננים. חותכים למקטעים באורך 8 ס”מ וחוצים אותם לאורכם.

2

מערבבים את שאר חומרי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים, אופים ומגישים:

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מרדדים מעט את הבצק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית בעלת שוליים נמוכים.

5

מורחים את מלית הגבינה על הבצק ומשאירים 5 ס”מ שוליים.

6

מסדרים את רצועות הכרשה בצורה אלכסונית כך שייווצר מעין זיג זג. מברישים את הכרשה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

7

מקפלים את שולי הבצק על המלית ומברישים בביצה.

8

אופים 30-25 דקות עד שהמאפה זהוב. מגישים מיד.