נשיקה צרפתית

סודות הגאלט הצרפתי

מאפה כפרי צרפתי שיהפוך במהרה לקינוח הקיץ המועדף עליכם
יולי 2019

רוב עוגות הגאלט מושתתות על בצק פריך, מלית מתוקה ופרי טרי שנותן קונטרה למלית. בגרסאות המלוחות המליות הן לרוב תערובות של גבינות ועליהן פרי או ירק שמוסיפים חיות לכל ביס. את שולי הבצק פשוט מקפלים בזריזות, מפזרים תוספות פריכות ושולחים לתנור. תוך חצי שעה יש פאי להתגאות בו — בלי רידוד מדויק, ריפוד מוקפד, אפייה עיוורת וכיו”ב סיבוכים. בקיצור – מאפה מושלם לימים חמים.

גאלט משמשים עם סמיפרדו גוגואים של שף שניר אנג סלע ממסעדת 
גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
גאלט משמשים עם סמיפרדו גוגואים של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

גאלט משמשים עם גלידת גוגואים מהירה

החיבור של משמשים למנה הזו נכון בגלל שהם מעניקים לסמיפרדו טעם מרציפני שמשלים את טעם השקדים של הקרם למתכון המלא
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה

הגאלט הזה הוא קינוח מושלם שמגישים לצד גלידת וניל עם טוויסט לא פחות מגאוני - זרעי כוסברה מסוכרים למתכון המלא

גאלט בצק עלים מפולפל עם בצלים מקורמלים וגבינות משק

גאלט הוא מאפה קליל שמנצח כל קיש או פשטידה. משתמשים בגבינת עיזים קרמית משובחת ושלל גבינות אחרות, שהופכות את המאפה למפנק במיוחד למתכון המלא
גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה

1 דירוגים
פאי בעיצוב חופשי, עשוי מבצק מבושם בקינמון ובאגוז מוסקט וממולא בערימת אגסים ויהלומי ג׳ינג׳ר מסוכר למתכון המלא
גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים

1 דירוגים
גרסה מקורית לטארט לימון קלאסי. קוקוס ושקדים מוסיפים טעם אגוזי לקרם וגם מסמיכים אותו, וכך הוא לא נוזל מהגאלט למתכון המלא
גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

גאלט קרם ריקוטה עם ענבים צלויים

על מלית הריקוטה העדינה, שמקבלת מגוון ענק של טעמים, הנחתי אשכולות ענבים שחורים שניצלו לפני ההרכבה למתכון המלא
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים
. צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע
גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים . צילום: אפיק גבאי | סגנון: אוריה גבע

גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים

אם גאלט הוא מאפה קל יחסית להפקה, הגרסה הזאת היא ממש פיס אוף קייק — הטרחה הגדולה היא לזכור להפשיר מראש בצק עלים למתכון המלא
גאלט גבינות, אגוזים וענבים. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬
גאלט גבינות, אגוזים וענבים. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

גאלט‭ ‬גבינות, ‬אגוזים‭ ‬וענבים

מאפה מרשים וחגיגי מבצק‭ ‬פריך‭ ‬‬ושילוב‭ ‬בין‭ ‬גבינות‭ ‬פיקנטיות, ‬אגוזים‭ ‬‬וענבים ‬של‭ ‬ראשית ‬הקיץ למתכון המלא