מתכון

גאלט פאדג' שוקולד ופטל

גאלט עם לוק דרמטי, בהשראת טארט שוקולד שכולם אוהבים. הפטל מקבל חריכה באפייה ומתבל את המלית בחמיצות עדינה

2,044 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
גאלט פאדג' שוקולד ופטל של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלט פאדג' שוקולד ופטל של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק קקאו פריך

למלית פאדג' בראוני

להגשה

אופן ההכנה

לבצק הפריך

1

מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת קקאו, אבקת סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק.

2

מאחדים את הבצק, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

לפאדג'

3

ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל שוקולד, חמאה, סוכר חום, אבקת קקאו, מלח ווניל. מצננים לטמפ' החדר. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים ביצה. מערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

להרכבת המנה ולאפייה

4

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר כ-30 ס"מ. מעבירים לתבנית עם שוליים נמוכים. מורחים את הפאדג' על הבצק בשכבה אחידה ומשאירים 5 ס"מ שוליים.

5

מפזרים פטל ודוחפים מעט למלית. מקפלים את שולי הבצק על המלית. אופים 30-25 דקות עד שהפטל חרוך קלות, הפאדג' נותר מעט לח והבצק שחום. מצננים לטמפ' החדר.