מתכון

גאלט פטריות

בצק עדין שמקפלים בצורה חופשית, מלית פטריות מתובלת בגבינות עם תיבול מעודן של תימין ומוסקט

16,332 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מעבדים קמח ובזיליקום במעבד מזון במשך דקה עד שהעלים מתאחדים עם הקמח. מוסיפים חמאה וגבינה ומעבדים לקבלת פירורים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

מכינים את המלית:

2

ממיסים חמאה במחבת ומזהיבים בצל. מוסיפים פטריות, מקפיצים 5 דקות ומצננים מעט.

3

מוסיפים שום, גבינות, תימין, פלפל אנגלי ומוסקט ומערבבים. מוסיפים מלח במידת הצורך.

מרכיבים ואופים:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מרדדים עליו את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ.

6

מסדרים את המלית במרכז הבצק עד קוטר 24 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק מעל המלית כך שיכסה אותה בצורה חלקית. אפשר להיעזר בנייר האפייה כדי לקפל את הבצק העדין על המלית. מעבירים את המאפיה עם נייר האפייה לתבנית.

7

אופים כ-30 דקות עד שהגאלט מזהיב יפה. מצננים מעט ומגישים.

8

שומרים עד יומיים מכוסה במקרר ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.