מתכון

ג’לי פירות

אל תוותרו על תוספת של עלים ירוקים - לא רק כי הם יפים אלא כי הם מביאים ניחוח נהדר

13,291 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
ג'לי פירות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
ג'לי פירות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

את הג׳לי אפשר להכין בשתי דרכים: הראשונה והמומלצת היא על בסיס נקטר או מיץ פירות (קנוי או עשוי בבית), השנייה היא על בסיס מים עם תוספת של סוכר וצבע מאכל טבעי (לא צריך יותר מכמה טיפות). על כל פנים, נסו להתאים את צבע הנוזל לצבע הפרי שתשלבו בתוך הג’לי. אם אתם טבעונים או סתם נרתעים מג’לטין השתמשו באגר אגר – חומר שמתנהג בדיוק כמו ג’לטין ומופק מאצות.
שימו לב: הג'לי זקוק לקירור של 5 שעות.

הכמויות במתכון מתאימות לתבנית קוגלהוף בקוטר 24/22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים לסיר מיץ או מים וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה, או עד שהסוכר נמס לחלוטין. מנמיכים להבה לבינונית ומוסיפים ג'לטין. מבשלים תוך ערבוב מתמיד כ־3 דקות עד שהג'לטין נמס לגמרי.

2

מפזרים פירות בתחתית תבנית עגולה או תבנית קוגלהוף, מפזרים עליהם עלי גרניום, בזיליקום או נענע. יוצקים מעל את הג׳לי, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־5 שעות. הופכים את הג'לי הקר על צלחת הגשה ומגישים.