מתכון

גראטן ענבים שחורים וברי פקאן

המאפה הזה כל כך פשוט להכנה שזה כמעט מביך, והתוצאה טעימה ומרשימה

575 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מנה שנולדה לאירוח סתווי. מגישים לצד לחם טוב, שיהיה עם מה לנגב את השאריות הטעימות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים אשכולות ענבים בשלמותם בפיירקס שבו נגיש אותם. מזלפים שמן ובלסמי, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים קלות עד שהענבים עטופים.

3

צולים 20 דקות עד שהענבים מצטמקים מעט ומגירים נוזלים. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל גבינה ועלי מרווה. צולים עוד 10 דקות עד שהברי נמסה.

4

מוציאים מהתנור ומזלפים דבש ושמן זית. מגישים חם או שומרים עד עד יומיים בכלי אטום במקרר ומביאים לטמפרטורת החדר 30 דקות לפני ההגשה.