מתכון

גרנולה ביתית מתוקה

ממכרת, בלי טיפת שמן ומעט מאוד סוכר (מהסילאן). הכי טעים עם יוגורט, כחטיף אנרגיה ואפילו במקום קינוח

4,627 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
גרנולה ביתית מתוקה. צילום: דניאל לילה
גרנולה ביתית מתוקה. צילום: דניאל לילה

מתקבלת כמות גדולה מאוד ומומלץ לאחסן בקופסאות אטומות.
אפשר להשתמש בכל הפירות היבשים שיש לכם בבית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות).

2

מערבבים את שיבולת השועל, האגוזים והגרעינים עם התבלינים והסילאן, מעבירים לתבנית שטוחה ואופים כ-20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

3

מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים וממשיכים לאפות עוד 5 דקות.

4

מצננים לחלוטין ומעבירים לאחסון בצנצנות אטומות.

5

שומרים במקרר או בפריזר.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן