מתכון

גרנולה

גרנולה לא חייבת לבוא עם גביע יוגורט. נסו לפזר מעט מהקסם הקראנצ'י על סלט, להוסיף לתבשיל עוף מתקתק או לסיר אורז

11,823 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
גרנולה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
גרנולה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

לקבלת צנצנת במראה מעניין יותר, אפשר לסדר את מרכיבי הגרנולה בשכבות: מערבבים שיבולת שועל עם סוכר, שמן וקינמון ומניחים בתבנית תנור בשכבה אחת. מניחים את יתר החומרים למעט הפירות המיובשים בתבנית נוספת — כל סוג בנפרד. אופים לפי ההנחיות במתכון ומצננים. מסדרים 4-3 כפות מתערובת שיבולת השועל בתחתית הצנצנת ועליהן מסדרים בשכבות את שאר מרכיבי הגרנולה כולל הפירות המיובשים. מסיימים עם שיבולת השועל. להשלמת המארז מצרפים לכל צנצנת כף מדידה יפה מעץ.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

שמים בקערה את כל החומרים חוץ מצימוקים, חמוציות וגוג'י ברי. מערבבים ומפזרים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה.

3

אופים כ-30 דקות להזהבה. מערבבים מדי פעם. מצננים.

4

מערבבים את התערובת עם הפירות המיובשים. שומרים עד חודש בכלי אטום.