מתכון

דג שלם מעושן עם עשבים

הצלייה של דג במאונך מעל מדורה היא אטית, ואחראית לכך שבשר הדג הופך לעסיסי במיוחד ומתמלא בטעמי האש ובניחוחות של עשבי התיבול

5,759 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
דג שלם מעושן עם עשבים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש
דג שלם מעושן עם עשבים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

כדי להכין את הדג צריכים להצטייד בבול עץ חצוי, גדול יותר מגודל הדג, ושלושה מסמרים. אם אין בול עץ, אפשר להצמיד את הדג למקל, בזנט או שיפוד גדול
בעזרת חוט ברזל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים עשבי תיבול לרוחב בול עץ (בצד השטוח שלו). משמנים את הדג מכל הצדדים, ממליחים ומפלפלים. מניחים את הדג על בול העץ ונועצים אותו אליו בעזרת שלושה מסמרים (בראש, במרכז ובזנב).

דג שלם מעושן עם עשבים של שף אוהד לוי | צילום: מידן גיל ארוש

2

מניחים את בול העץ במאונך לשפת המדורה או בשולי רשת הגריל. צולים שעה ובודקים אם בשר הדג לבן בחלקו המרכזי. אם הוא לבן הוא מוכן, אם לא – צולים עוד כמה דקות ובודקים שוב.