מתכון

דוריטוס עדשים ושיבולת שועל

חטיף מזין ללא שומן, חומרי טעם וריח. אפשר לגוון את התבלינים או לוותר עליהם לגמרי. הצנצנת מתחסלת תוך יומיים

76,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
דוריטוס עדשים ושיבולת שועל של רינת צדוק. צילום: שני בריל
דוריטוס עדשים ושיבולת שועל של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שלוש תבניות תנור בנייר אפייה (אם אין אופים בשני מחזורים).

2

מערבבים את כל המרכיבים לבלילה בסמיכות של בלילת פנקייק ומחלקים ל־3 תבניות. מורחים את הבלילה בעזרת פלטה, מנענעים את התבנית בעדינות לפיזור אחיד ואופים כ־10 דקות.

3

מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות. חותכים את הדוריטוס למשולשים או מעוינים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, מחזירים לתנור ואופים 15־20 דקות. מוציאים חתיכה אחת ובודקים: אם היא יבשה, פריכה ובגוון זהוב עדין מוציאים מהתנור. אם לא אופים עוד 2־3 דקות. 

4

מאחסנים בצנצנת אטומה עד 5 ימים. אם הלחות פוגעת במרקם מייבשים בתנור פעם נוספת ב־150 מעלות כמה דקות.