מתכון

דלעת צלויה באריסה חריפה וכוסברה

אם יש לכם במזווה לימון כבוש ואריסה אתם יכולים להרים סלט עשיר בטעמים ובועט בלי מאמץ ובכלום זמן בבית או בשטח

22,619 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
דלעת צלויה באריסה חריפה וכוסברה של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
דלעת צלויה באריסה חריפה וכוסברה של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

פשוט מתבלים בהם דלעת שעוברת צלייה קצרצרה, ומכת החום המהירה מרכזת ומעצימה את הטעמים של הדלעת בלי להעלים את הממד החי והרענן שלה, שבקיץ הוא בשיאו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מברישים פרוסות דלעת בשמן זית וצורבים על גריל פחמים לוהט או על מחבת פסים לוהטת דקה מכל צד. מעבירים לקערת ערבוב, מתבלים באריסה, לימון כבוש (או מיץ לימון) ומלח. מוסיפים עלי כוסברה, מערבבים ומגישים.