מתכון

דניס שלם במנגל

כך צולים את דג דניס שלם על הגריל עד לתוצאה עסיסית

91,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
דניס שלם במנגל של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי
דניס שלם במנגל של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת עגבניות

להגשה

אופן ההכנה

לסלסת עגבניות

1

מגררים את העגבניות בפומפייה. קוצצים את הפלפלים, שיני השום והכוסברה במעבד מזון או דק מאוד בסכין, מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון ומערבבים.

לדגים

2

מדליקים גריל פחמים (רצוי בעל רשת ברזל כבדה). מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומורחים במעט שמן זית.

3

מסדרים פרוסות לימון ועשבי תיבול בחלל הבטן של הדגים (אפשר לקשור גם מבחוץ בחוט קשירה מתאים).

4

מניחים את הדגים על גריל הפחמים בחום בינוני. צולים צד אחד כ-6 דקות והופכים בזהירות.

5

כשהדג מוכן העור אמור להתנתק בקלות מרשת הגריל - בכל מקרה יש להיעזר במלקחיים מתאימים.

6

לאחר שהופכים ממשיכים לצלות עוד כ-5 דקות. אפשר לבדוק אם הדג מוכן על ידי נעיצת סכין דקה בבטן הדג, בחלק העבה ביותר.

להגשה

7

מעבירים לצלחות ומגישים עם סלסת העגבניות בליווי פלחי לימון או ליים טרי.