מתכון

הום פרייז מהיר

במקום צ’יפס וכדי לגוון, עושים מדי פעם הום פרייז - קוביות תפוחי אדמה מושחמות עם טעם מעושן והמון בצל

63,883 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
הום פרייז של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו
הום פרייז של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים שפע מי מלח לרתיחה, מוסיפים תפוחי אדמה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט אבל עדיין מוצקים ולא מתפרקים. מסננים ומשהים במסננת ל-5 דקות כך שתפוחי האדמה יגירו את כל הנוזלים.

2

במקביל מטגנים בצל ב-2 כפות שמן זית 8-7 דקות מעל להבה נמוכה עד שהוא משחים.

3

מחממים חמאה ואת שמן הזית שנותר במחבת נפרדת. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות ומטגנים אותן מכל הצדדים כ־4 דקות, מוסיפים שום, פפריקה מעושנת, מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ־2 דקות עד שתפוחי האדמה עטופים בבצל ובתבלינים. מגישים מיד.