מתכון

המבורגר מושחת

את הקציצה מעשירים בבייקון, פטריות פורצ'יני מיובשות ופרמזן, שמוסיפים לו טעם אדמתי ומליחות מעושנת

4,536 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
המבורגר מושחת. צילום: shutterstock
המבורגר מושחת. צילום: shutterstock

בניגוד לתבשילים עם בשר טחון, שבהם טעמו של הבשר נמהל בתבלינים ורטבים, בהמבורגר הבשר הוא העיקר ולכן חשוב להשתמש בנתח עם נוכחות וטעם מובחן. אני אוהב להשתמש בנתח שנקרא שרשרת פילה. בקצביות בדרך כלל זורקים אותו לפח כשמנקים את הפילה וחבל — הוא מאוד עסיסי, יש בו הרבה שומן וגידים כך שהוא מצוין לטחינה גסה. יתכן שיהיה לכם קשה להשיג את השרשרת (אלא אם כן אתם מוכנים לקנות את הפילה כולו). במקרה כזה לכו על אנטרקוט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

משרים פטריות במים רותחים לכיסוי כ- 15 דקות עד לריכוך. שומרים כף מהנוזלים, מסננים וסוחטים את הפטריות. קוצצים אותן גס.

2

מחממים מחבת ומטגנים בייקון כ- 3 דקות עד שהופך לקריספי. מצננים לטמפ' החדר.

3

מערבבים את כל חומרי ההמבורגר בקערה יחד עם נוזלי הפטריות ששמרנו לתערובת אחידה. מחלקים ל- 4 חלקים ומעצבים כל חלק לקציצה פחוסה.

4

מחממים מחבת פסים (או גריל) עם 3-2 כפות חמאה מזוקקת. צולים את ההמבורגרים כ- 4 דקות מכל צד עד לדרגת עשייה מדיום.

מרכיבים את הכריכים ומגישים

5

קולים חצאי לחמניות במחבת דקה-שתיים רק עד שהן מקבלות פסי חריכה. מניחים בכל לחמנייה עלי חסה, פרוסות עגבניות, חמוצים וקציצה אחת. מורחים קטשופ, מיונז וחרדל לפי הטעם ומגישים.