בחודש הראשון לתסיסת הזרעים, ריחם עלול להיות גופריתי ולא נעים. זהו חלק מהתהליך; זה לא אומר שהזרעים מקולקלים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכניסים את זרעי החרדל לצנצנת, כך שימלאו אותה עד מחצית גובהה (לאחר הוספת מים הם מתנפחים).
2
בכלי נפרד מכינים תמיסת מלח: על כל כוס מים מוסיפים כף גדושה של מלח ומחכים עד שהמלח נמס במים.
3
יוצקים את תמיסת המלח לצנצנת עד לגובה של כ־1 ס"מ מתחת לשפתה, כדי שיהיה מקום לגזים שיצטברו. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד. ב־3־4 הימים הראשונים פותחים את המכסה לשחרור גזים.
4
אחרי כחודש הזרעים מוכנים לאכילה. הם עמידים מאוד ויכולים להחזיק כמה שנים במקרר. אחרי שמסתיים תהליך התסיסה, אפשר לסנן את נוזלי התסיסה ולפזר את הזרעים בסלט או כתבלין על לחם.
כך מכינים ממרח זרעי חרדל מותססים
(לצנצנת בנפח של כ־1/2 ליטר): טוחנים בבלנדר לעיסה חלקה ½1 כוסות זרעי חרדל מותססים, 1/3 כוס חומץ בן יין אדום או לבן, כף כורכום יבש טחון, כף דבש ענבים או דבש רגיל ו־1/2 כוס שמן זית. הממרח נשמר במקרר עד חצי שנה.
מתוך ספרו של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק: "התססה מקומית", הוצאה עצמית, 235 עמודים, להשיג באתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק