מתכון

חומוס עם ביצת פלאפל

מחווה למנת "ביצה שניצל" של "שולחן" - המסעדה הקודמת של עומר מילר. במקום ציפוי השניצל יש בה ציפוי פלאפל

3,495 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חומוס עם ביצת פלאפל של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
חומוס עם ביצת פלאפל של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

קחו בחשבון שעבור תערובת הציפוי יש להשרות גרגירי חומוס במשך יומיים כדי שיתרככו וייטחנו היטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

1

מניחים את הביצים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 6 דקות מרגע הרתיחה. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.

2

טוחנים במעבד מזון את מרכיבי הציפוי בפולסים עד לקבלת תערובת גרוסה במרקם גרגירי. מניחים את התערובת בקערה רחבה.

3

מחממים סיר עם שמן לטיגון. מקלפים את הביצים בזהירות, טובלים בבלילת ביצה טרופה ואחר כך בתערובת הפלאפל כך שתעטוף את הביצה בציפוי דק. מטגנים בשמן העמוק כ- 4 דקות עד שהציפוי שחום. מצננים לטמפ' החדר.

מגישים:

4

מושחים חומוס בצלחות הגשה, מוסיפים תוספות לפי הטעם ומניחים בכל צלחת ביצת פלאפל.